neděle 6. srpna 2023

Jezero Milada

Miladu máme hned vedle Ústí. Takže zdaleka nejbližší možnost vyrazit si někam kvalitně zapádlovat. Byť je k legraci k dispozici jen chvilka odpoledne po práci.

Parkování
Na východním okraji Milady od Trmic je velké parkoviště blízko k vodě. Bývá tu ale plno. Koupání- i pádlování-chtivých jsou v Ústí kupy.

Přístup k vodě
Napumpovat plavidla lze nejlépe u auta. K vodě je to cca 150 metrů. Východní pláž je vysypaná kačírkem, přístup je tak pohodlný.

Kvalita vody
Výborná až naprosto neskutečná. Někdy je kal ode dna zvířený větrem a pohybem lidstva, jinak ale paráda na úrovni slovinského jezera Bled. Dohlednost 1,5 až 5 metrů podle situace.

Scenérie
Jezero je nové, tak kromě Krušných hor v dáli a skládky chemického odpadu hned vedle uvidíte jen rákosí na jižním břehu. Poloha je otevřená a tak tu dokáže slušně zafoukat a určit směr vašeho paddleboardu po směru větru. Doporučujeme jízdu podél rákosí. Uvidíte do několikametrové hloubky na balvany na dně a z nich výrůstající stonky rákosí. Vše ozdobeno proplouvajícími rybami. Naprosto neuvěřitelné podvodní scenérie.

Občerstvení
Infrastruktura mnoho let úplně chyběla. Teď už je u východní trmické pláže stánek a půjčovna plavidel.

Celkové hodnocení ★★★★★
Úžasně čistá voda, velká plocha na pádlování (252 ha), parkoviště poblíž. Blízko Ústí a to se hodí. Jsme tam z práce za pár minut. Zatím s paddleboardem navštíveno 5x.

Žádné komentáře: