sobota 19. srpna 2023

Hradčanský rybník

Hradčanský rybník je mezi Mimoní a Doksy hned vedle letiště. Takže kromě krás přírody vůkol lze pozorovat i přistávající letadla a motorová rogala.

Parkování
Hradčany jsou posety zákazy stání i zastavení a všechny uličky kolem rybníka jsou pod zákazem vjezdu. A nejde jen o symboly, místní policie je bdělá a ostražitá. Poblíž pláže je ale velké parkoviště. S autem se dá zastavit u malé pláže u hráze (se zákazem stání), vyložit náklad a přejet vedle na parkoviště. Pěšky není dál, než 100 metrů.

Přístup k vodě
Nejlépe z malé pláže u hráze. Dá se ale i jinde, jen je to od auta dále. Pláž je písčitá, stejně jako dno rybníka a vstup s paddleboardem je tak pohodlný.

Kvalita vody
Překvapivě dobrá na rybník. Možná i metr dohlednost. 

Scenérie
Největší devizou jsou vodní rostliny, často kvetoucí. Malé ostrůvky leknínů jsou po celé ploše rybníka a pádlování tak činí velmi romantickým. 

Občerstvení
Hned vedle pláže je restaurace s příznačným názvem "Na pláži". Mají tu ale sotva pivo, kofolu a párek. Ale zase sál zvící tanečního, takže si můžete kromě plutí na rybníku proplout i parketem. Od restaurace je také vstup do rybníka s molem, takže lze zakotvit s paddleboardem, občerstvit se a pokračovat v plavbě.

Celkové hodnocení ★★★☆☆
Hezký rybník, čistá voda, rozvetlé vodní rostlinstvo k pozorování. Vše snadno přístupné. Zatím s paddleboardem navštíveno 1x.

Žádné komentáře: